Tisip
Tisip
Kanskje du er en av de heldige som kan få gratis studieplass hos oss?
TISIP Fagskole har fra Trøndelag Fylkeskommune fått tildelt støtte til 43 studieplasser for sitt NOKUT-godkjente 2-årige utdanningstilbud innen IT-drift. TISIP Fagskole fikk innvilget disse studieplassene etter å ha dokumentert næringslivets interesse i innholdet i denne utdanningen.
Tilbudet kan gjennomføres 100% nettbasert og består av 18 ulike emner på 6 studiepoeng og et avsluttende prosjekt på 12 studiepoeng.
Denne nyheten betyr at 43 kvalifiserte søkere vil få gratis studieplass på vår utdanning og dermed spare 150 000 kr i skolepenger i løpet av de 4 kommende semester. Kanskje du er en av de heldige som kan få en gratis studieplass hos oss?
Påmeldingsfrist
7. juni 2024
Studieform
Nettstudier
Studiestart
20. august 2024
Varighet
2 år
Pris
Gratis
Ordinær pris: 150.000,–
Språk
Norsk
Opptakskrav
Generell studiekompetanse, fagbrev eller realkompetanse
Studer når og hvor det passer deg
Høy kompetanse,
helt gratis
120 studiepoeng
Dokumentert
kompetanse
Studiets innhold
Studiet utdanner deg til å kunne ha driftsansvar i en mindre bedrift, driftsansvar sammen med andre i en større bedrift eller arbeide med IT-støtte på 1. linje og/eller 2. linje. Du får også generelle kunnskaper om andre relaterte områder innen IT slik at du kan kommunisere godt med andre IT-faglige personer. Du skal på egen hånd kunne administrere og overvåke små nettverk og mellomstore nettverk sammen med annet IT-personell. Studiet stiller ikke krav til store forkunnskaper innen IT, men vi ser i mange tilfeller at man har en fordel om man har en del kunnskap innen IT fra tidligere. I studiet lærer man en del programmering og dette finner en del studenter vanskelig. Undersøkelser blant tidligere studenter viser at de som har gjennomført studiet med gode resultater har meget gode muligheter i arbeidsmarkedet for å få relevante IT-jobber.
Fokusområder
De 19 emnene som inngår i studiet, skal utdanne deg til å kunne gå rett i arbeid. TISIP Fagskole benytter flere samarbeidspartnere og referansebedrifter for å sikre at utdanningen til enhver tid er yrkesrelevant. Utdanningen har 4 overordnede fokusområder som til sammen gir deg attraktiv kompetanse i arbeidsmarkedet.
IT-introduksjon
Generell grunnleggende IT-forståelse
IT-drift
Tradisjonell driftskunnskap, men også mye fokus på dagens/morgendagens driftsløsninger med virtualisering, skytjenester, infrastructure as code, Azure, med mer.
IT-sikkerhet
Fokus på sikkerhet som et viktig kompetanseområde innen driftsfagett, med emner som digital sikkerhet og cybersikkerhet og etisk hacking.
Programmering
og prosjekt
Vi har valgt å ta med en del programmeringsemner i studiet, siden kunnskaper innen programmering gjør deg til en mer ettertraktet kandidat for ulike jobber innen IT.
Våre emner
Emnebeskrivelser kan du lese her
Gjennomføring av studiet
Studiet har oppstart 20. august 2024 og du vil være ferdig utdannet vår/sommer 2026. Hele utdanningen er nettbasert, og følgende undervisningsformer og arbeidsmetoder vil bli benyttet:
-
Studiene er i hovedsak individuelle og gjennomføres som selvstudium.
-
Nettbasert undervisning, i form av skriftlige leksjoner og produserte videoer.
-
Det legges hver uke ut leksjoner (lærestoff) med tilhørende oppgaver gjennom læringsplattformen itslearning. Leksjonene er skrevet av de fagekspertene som underviser i emnene og kan bestå av teoretisk gjennomgang og/eller videoer. Det vil i enkelte emner også være lærebøker som studentene selv må kjøpe.
-
Det er øvingsoppgaver knyttet til hver leksjon. På øvingsoppgavene får studenten tilbakemelding. Dette kan være i form av skriftlig tilbakemelding, løsningsforslag eller automatisk godkjenning (på flervalgsoppgaver). Dette vil variere ut ifra hva som er leksjonens tema.
-
For å løse øvingsoppgavene får studentene tilgang til eventuelle verktøy eller tjenester som er nødvendig for å løse oppgaven.
-
Eksamen i de fleste emner er nettbasert hjemmeeksamen med en varighet på 3 til 4 timer. Noen av emnene kan ha prosjektinnlevering som gir grunnlag for karakter.
-
Vi bruker læringsstøttesystemet til itslearning. Se video for å få bedre inntrykk av hvordan man studerer hos oss.
-
Vi har noen fysiske samlinger i Trondheim i løpet av studiet, men disse er det frivillig å delta på.
-
Hele utdanningen gjennomføres på nett og krever selvdisiplin, jevn arbeidsinnsats, motivasjon og interesse for IT.
-
Utdanningen er i hovedsak lagt opp til å være asynkron, men mange studenter kommuniserer tett og samarbeider via ulike kommunikasjonskanaler.
Du må ha pålitelig tilgang til Internett. Du må ha en PC av nyere dato med 16 GB internminne (RAM) og med operativsystemet Windows 10/11 (edu eller pro). Har du versjon «home» må du kjøpe/oppgradere til (edu eller pro).
Hvem kan søke om en gratis studieplass hos oss?
-
Du som ønsker deg utdanning og jobb innen IT-drift.
-
Du som er klar for å studere i 2 år på heltid via nett, anslått til cirka 35 timer per uke.
-
Du som har generell studiekompetanse, fagbrev eller realkompetanse. Har du utenlandsk utdanning/realkompetanse må du dokumenterer norskkunnskaper muntlig og skriftlig, minst på nivå B2.
-
Du som er førstegangssøker, trenger omskolering, ønsker en yrkesrettet høyere IT-utdanning, er arbeidsledig eller permittert.
Hvordan søke om gratis studieplass?
Om du er sikker på at du ønsker å søke på en av våre 43 gratis studieplasser så fyller du ut skjemaet lenger ned på siden. I skjemaet må du fylle inn alle felter for at søknaden skal bli behandlet. Når vi har mottatt din søknad, med all informasjon vi har etterspurt, kan du bli kontaktet for en samtale/intervju.
Frist for å søke i 1. runde er satt til fredag 7. juni
Fagskolen bruker løpende opptak. Det er lurt å søke så fort som mulig om du vil øke muligheten for å få en studieplass. Du vil innen fredag 21. juni få bekreftelse (epost) på om du får en av våre gratis studieplasser. Om du får tilbud om studieplass må formell dokumentasjon på tidligere utdanning ettersendes. Det samme gjelder dokumentasjon på tilfredsstillende språkkunnskaper i norsk, for de dette gjelder.
Studiet er godkjent av NOKUT og Lånekassen. De som får tildelt en gratis studieplass kan søke Lånekassen om vanlig studielån og stipend. De som ikke får gratis studieplass, kan søke om plass og selv betale for studiet. De som betaler selv for studiet vil få låne inntil 77.192 kr pr år hos Lånekassen, nesten nok til å dekke studieavgiften på 37.500 kr per semester, forutsatt at søknaden innvilges.
Hvis du trenger mer informasjon før du søker kan du gå inn på våre nettsider eller ringe tlf 90551702